Pediatrija.si

  • narrow screen resolution
  • wide screen resolution
  • fluid screen resolution
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Dobrodošli na naši spletni strani!
CEPLJENJE PROTI GRIPI SEZONA 2021/2022 PDF E-pošta

Tudi v tej sezoni vam omogočamo cepljenje proti gripi. Cepljenja v celoti tudi letos plača ZZZS. Če bi želeli cepiti, svojega otroka, sebe ali koga od družinskih članov, prosim pokličite na telefonski številki ordinacije 02/429 0222, 041 502 220 ali pišite na mail Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. in se dogovorimo za termin.

 
OMEJEN SPREJEM NOVIH PACIENTOV PDF E-pošta

Spoštovani starši - bodoči ali že obstoječi

Vsakodnevno nas kličete ali pošiljate elektronsko pošto z željo, da bi vašega otroka sprejeli v obravnavo. V ordinaciji poleg medicinske sestre delava dva zdravnika specialista pediatra. Ima pa ordinacija le eno koncesijo za predšolsko medicino. Zaradi navedenega smo omejeni pri številu novo sprejetih pacientov. Že veliko let v obravnavo v breme ZZZS sprejemamo zgolj novorojenčke in to omejeno število vsak mesec. Poleg tega, ob izrecni želji staršev, sprejmemo v obravnavo vsak mesec tudi nekaj dodatnih pacientov. V tem primeru preglede določen čas opravljamo samoplačniško. Na tak način, že več let, določenemu dodatnemu številu pacientov, omogočamo obravnave v naši ordinaciji. Vse skupaj ob pomanjkanju zdravnikov v MO Maribor postaja nevzdržno. Zato MO Maribor že nekaj časa prosim za podelitev dodatnih programov (koncesije), s čimer bi dostop do naših storitev lahko razširili. 

Vsekakor vas v danih okoliščinah prosim za razumevanje. Število opredeljenih pacientov v naši ordinaciji daleč presega normalne številke. V primeru, da bi želeli vašega otroka, ki ni novorojenček ali še ni rojen, vpisati v naši ordinaciji prosim, da razumete, da tega v trenutnih razmerah ne moremo narediti. V primeru, da ste presrečni starši novorojenčka ali ga še pričakujete, prosim pokličite na telefon 02/429 0222 ali 041/502 220. Sestra Sanja vam bo pojasnila vsakokratne možnosti in pogoje, ki se spreminjajo dnevno. 

Če ste obupani zaradi razmer in dostopnosti do pediatra v našem lepem mestu vas prosim, da svoje težave naslovite na MO Maribor, Urad za vzgojo in izobraževanje, zdravstveno, socialno varstvo in raziskovalno dejavnost, Sektor za zdravstvo in socialno varstvo,  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

 
Cepljenja proti boleznim, ki niso obvezna PDF E-pošta

V naši ustanovi cepimo tudi proti določenim povzročiteljem bolezni, ki niso na seznamu od strani države predpisanih t.i. obveznih cepljenj.

Cepim, tako otroke kot njihove starše, proti povzročitelju klopnega meningoencefalitisa (KME).

Dojenčke cepim proti rotavirusnim okužbam (bruhanje in driska z izsušitvijo-dehidracijo). Prav tako cepim otroke proti pnevmokoknim okužbam (invazivne okužbe: gnojni meningitis, pljučnica, sepsa in neinvazivna gnojna vnetja srednjega ušesa in sinusov).

Dekleta in žene cepim proti z virusi povzročenemu raku materničnega vratu.

Omogočam tudi cepljenje proti vodenim kozam ali noricam tako z enokomponentim cepivom kot tudi kombiniranim cepivom proti ošpicam, mumpsu in rdečkam, ki mu je dodana komponenta proti vodenim kozam.

Na voljo je tudi cepljenje proti meningokoknim boleznim. Na voljo je cepivo, ki vsebuje tipe A, C, W-135 in Y. Na voljo v Sloveniji je sedaj tudi cepivo Bexsero, ki zaščiti cepljenega proti meningokoku skupine B, ki je najpomembnejši povzročitelj meningokoknih bolezni v Sloveniji.

Prav tako se je možno dogovoriti za katerokoli cepljenje, ki je sicer v obveznem programu, pa ni bilo opravljeno ali nekatera druga samoplačniška cepljenja (hepatitis A, B, A+B, tetanus, nosečnic DiTePer...).

Za morebitna dodatna pojasnila in naročanje pokličite na eno od telefonskih številk ordinacije 02/429-0222 ali 041/502-220.

 
Drugo mnenje PDF E-pošta

V naši ustanovi lahko z otrokom opravite tudi pregled in posvet za pridobitev drugega mnenja o zdravstvenih problemih pri svojem otroku. Storitev je samoplačniška. Za termin in dodatne informacije pokličite na telefon 02/4290222.

 
Spletne strani niso prav dobre! PDF E-pošta

Vse obiskovalce obveščam, da za pravo ureditev spletne strani nimam pravega časa in se opravičujem za slabo kvaliteto na eminentnem naslovu. Že  celo leto korone pripravljamo nov izgled spletne strani in upam, da le-ta kmalu zagleda luč sveta...

medo_stojec250.jpg

Lep pozdrav 

Igor Dovnik

 

Inštitut za varovanje zdravja

ivz

 

PAKET MEDO

paketmedoimage